+371 2 9554155

[email protected]

Winter Summer
21.10.2014

AUSTRIJA

Rate this item
(0 votes)

Galvaspilsēta: Vīne

Iedzīvotāji: ~8 miljoni

Nacionālais sastāvs: austrieši 88,6 %

Nacionālā valūta: EUR

Klimats: Austrijā ir samērā maigs un mērens kontinentālais klimats. Vidējā vasaras temperatūra svārstās no 20 līdz 30 grādiem pēc Celsija. Vidējā ziemas temperatūra ir apmēram 0 grādu pēc Celsija, bieži snieg, tomēr pamatā saulains laiks. Ir vērojamas izteiktas klimata atšķirības ielejās un kalnos – no maiga un silta to pakājē līdz aukstai ziemai virsotnēs. Ziemas prieki var ilgt pat 7 mēnešus!

Laiks pēc Griničas meridiāna: + 1 h.
Starptautiskais telefona kods: (+ 43).

Iebraukšana valstī: Austrija ir Latvijai tuvākā Alpu zeme, lai to sasniegtu, ir jāšķērso Lietuva, Polija un Čehija.

Transports: Austrijas dzelzceļa piedāvātie pakalpojumi ir komfortabli un droši. Attīstītais ielu un lielceļu tīkls valstī ir teicamā stāvoklī. Lielākajās pilsētās ir lieliski funkcionējoša sabiedriskā transporta sistēma ar metro, tramvajiem un autobusiem. Daudzās valsts pilsētās un kūrortos, domājot par velosipēdistiem, ir izveidoti speciāli velo celiņi un takas.

Reliģija: 73,6% ticīgo ir katoļi, 4,7% protestanti, 4,2% musulmaņi.

Vietējā virtuve: austriešu virtuvi mēdz saukt arī par Vīnes virtuvi. Tai raksturīgi sātīgi ēdieni. Austrijas virtuve ir arī to nedaudzo skaitā, kuras ēdienkarte nav iedomājama bez zupas, bet otrajā ēdienā ir kāds gaļas ēdiens. Kā garnīrs iecienīti fritēti sīpolu gredzeni. Populāri ēdieni ir arī dažādi pagatavota karpa vai sautēta liellopa gaļa. Tāpat kā gulašs kombinācijā ar alu. Vai asinsdesa svētku reizē. Tomēr īstais austriešu lepnums ir Vīnes šnicele. Savukārt Burgenlandes zemes virtuvē centrālā vieta pieder polentai – kukurūzas miltu putrai, kuru kopā ar speķi vai žāvējumiem gatavo visdažādākajos veidos.

Īpašs stāsts ir par austriešu saldajiem ēdieniem – to klāsts ir ļoti plašs: deserti, kūciņas, pudiņi, ļoti daudz dažādu miltu izstrādājumu (ābolu strūdele, imperatora omlete, Zalcburgas pudiņš, pankūkas). Austriešu konditoru lepnums ir visā Eiropā slavenā strūdele, kuru gatavo no dažādiem augļiem, riekstiem, biezpiena, rozīnēm un kanēļa. Taču pašā valstī ne mazāk slavena ir t.s. Zahera torte, kas nosaukta tās radītāja Franča Zahera vārdā (1832). Zahera tortei ir šokolādes glazūra, zem kuras vēl aprikožu marmelādes kārtiņa. Vēl jāpiezīmē, ka strūdeles Austrijā mēdz būt arī sāļās, un tādā gadījumā pildījumā var būt šampinjoni, spināti, sēnes, gaļa, dažkārt arī zivs.

Lielākie Austrijas kalnu kūrorti


VORARLBERG apgabals:

  • LECH UND ZÜRS 
  • BREGENZERWALD
  • MONTAFON

TIROL apgabals:

  • ISCHGL
  • SOLDEN
  • OBERGURGL – HOCHGURGL
  • ARLBERG (ST.ANTON)
  • ZILLERTAL
  • INNSBRUCK
  • STUBAITAL
  • SERFAUS – FISS – LADIS
  • ZUGSPITZ TIROLER
  • WILDER KAISER/BRIXENTAL
  • KITZBÜEL UND KIRCHBERG
  • PITZTAL
  • NAUDERS

SALZBURG apgabals:

  • GASTEIN (BAD GASTEIN)
  • ZELL AM SEE (KAPRUN)
  • SAALBACH HINTERGLEMM
  • SALZBURGER SPORTWELT
  • LUNGAU
  • OBERTAUERN
  • HOCHKÖNIGS WINTERREICH

KÄRNTEN apgabals:

  • MOLLTAL
  • HERMAGOR
  • BAD KLEINKIRCHHEIM
  • HEILIGENBLUT

STEIERMARK apgabals:

  • SCHLADMING (DACHSTEIN – TAUERN)

 

Read 9122 times Last modified on Tuesday, 21 April 2015 10:35
More in this category: « ŠVEICE FRANCIJA »

Facebook

GIFT